Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΨΑΡΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 2017

Απόλυτα έτοιμη είναι η Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαρέων για να διοργανώσει τη Παρασκευή 25 Αυγούστου στο λιμάνι της πόλης την 37η Ψαράδικη Βραδιά. Η Ψαράδικη Βραδιά αποτελεί θεσμό για την Δυτική Αττική και όχι μόνο και γίνεται προς τιμήν των Περαμιωτών και Νεοπεραμιωτών ψαράδων.

Το 1980 ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Περάμου Γεώργιος Τσαλδάρης διοργάνωσε την πρώτη Ψαράδικη Βραδιά αναβιώνοντας την γιορτή που έκαναν οι ψαράδες στη Πέραμο της Μικράς Ασίας στα τέλη Αυγούστου.

Από τότε και για 37 συνεχόμενα χρόνια η Ψαράδικη Βραδιά γίνεται στον ίδιο χώρο και αποτελεί την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Νέας Περάμου Αττικής.

Η Ψαράδικη Βραδιά και φέτος πέρα από τον παραδοσιακό θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα.
Έτσι στα πλαίσια της ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Νέας Περάμου και της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, αποφασίστηκε να μπει και φέτος ένα μικρό εισιτήριο.

Οι  επισκέπτες καταβάλλοντας ένα μικρό συμβολικό ποσό (5,00 €) για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νέας Περάμου θα μπορούν να απολαύσουν φρέσκια τσιπούρα, σαλάτα και κρασί και να χορέψουν με τα τραγούδια της Γλυκερίας.

Η Δημοτική Κοινότητα Νεας Περάμου σας προσκαλεί όλους να έρθετε στην 37η Ψαράδικη Βραδιά, για να διασκεδάσουμε μαζί, και να τιμήσουμε τους ψαράδες μας και να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δράσεις της πόλης μας.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου